ARK Communicatie geeft startschot voor eerste battle eneloop expedition 2100

ARK Communicatie geeft startschot voor eerste battle eneloop expedition 2100

Van maandag 1 mei tot donderdag 1 juni organiseren ARK Communicatie en eneloop een eerste battle voor de start van de eneloop expedition 2100: de Facebookchallenge. Maar liefst 318 teams schreven zich in voor de groene wedstrijd van het duurzame batterijenmerk; 5 duo’s nemen het tegen elkaar op in de volgende ronde. Donderdag 22 juni wordt duidelijk welke 3 teams uiteindelijk hun voeten en snoeten in de strijd zullen gooien tijdens de internationale wandelrace voor het groene doel.

Communicatiebureau ARK bedacht de “eneloop expedition 2100” als marketingstunt voor eneloop, het milieuvriendelijke batterijenmerk van Panasonic. Bij die wandeltocht van 2.100 km door Europa nemen 3 duo’s het tegen elkaar op ten voordele van een groen doel naar keuze. Elk team volgt een Europese wandelroute naar de aankomst in Milaan, vanuit Kopenhagen (Denemarken), Cambridge (Verenigd Koninkrijk) of Poznan (Polen). Ze strijden voor een prijzenpot van 21.000 euro, die eneloop (Panasonic) integraal schenkt aan het groene doel van het winnende team.

ARK selecteerde samen met eneloop de 5 teams voor de eerste challenge
Vrijdag 28 april maakte ARK Communicatie de 5 deelnemende teams bekend op de officiële website en Facebookpagina van de expeditie. Elk team kreeg een teampagina op Facebook. Voor ze aan de tocht mogen beginnen, worden de creatieve, technische en socialmediaskills van de duo’s op de proef gesteld: tussen 1 mei en 1 juni moeten ze zo veel mogelijk fans vergaren op hun teampagina én een creatief filmpje maken over hun thuisstad, te delen op hun Facebook-teampagina. De teams worden beoordeeld op het aantal likes op hun teampagina, de betrokkenheid van hun fans en de creativiteit van hun filmpje.

De 3 teams met de hoogste score mogen deelnemen aan de eneloop expedition 2100, de 2 andere kunnen ingeschakeld worden als back-up. De winnende duo’s worden op woensdag 7 juni uitgenodigd bij ARK Communicatie in Rupelmonde (België) voor de initiation day. Daar worden ze verwelkomd door de organisatie (Panasonic Energy Europe en ARK) en wedstrijdsponsors Sparkle (socialmediadisplays), Adventure Food (instant maaltijden voor buitensporters), Husky (outdoorspecialist), Panasonic Corporation en Columbia Sportswear (outdoorkleding).

Tijdens de initiation day krijgen de teams de uitrusting die ze nodig hebben voor de expeditie en tips & tricks om de uitdaging tot een goed einde te brengen. Op 22 juni worden de 3 deelnemende teams officieel voorgesteld aan het grote publiek. Wie vóór die datum alvast een voorsmaakje wil, houdt het best de officiële Facebookpagina en website van de expeditie 2100 in de gaten.

 

Over ARK Communicatie
ARK Communicatie is een Belgisch, full-service communicatiebureau. Ons vast team van 18 medewerkers helpt klanten in alle facetten van hun professionele communicatie: van strategisch marketingadvies, content en pr, conceptcreatie tot digitale integratie. ARK Communicatie is lid van BBN, een internationaal B2B agency van onafhankelijke communicatiebureaus die internationale merken ondersteunen in verschillende landen. Lees meer op www.ark.be.

Contacteer ons
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Julie Post Junior Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Julie Post Junior Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch B2B-marketingbureau. ARK BBN verzorgt nationale en internationaal communicatie voor klanten als Panasonic Batteries, Ceres, Atlas Copco, Tolon en Eternit; van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben Verleysen. Meer info op www.arkbbn.be.

OVER BBC

BBC is de referentie voor B2B-communicatie in België. Alles begon in 1983 met de communicatie voor Flanders Technology International, jawel in Gent. Het bedrijf groeide over de jaren uit naar een reclamebureau gespecialiseerd in B2B-communicatie waarbij strategie, creativiteit en technologie centraal staan. "Always a pleasure to work with" is het bedrijfsmoto van BBC, zowel naar de klanten toe, als naar de eigen medewerkers. BBC verzorgt de B2B-communicatie voor bedrijven als Samsung, Tempo-Team, Thermo King, Brussels Airport en DS Smith. Sinds de verhuis van Kontich naar Mechelen drie jaar geleden, groeide het bedrijf met meer dan 70% en telt het 43 specialisten. Vandaag wordt BBC geleid door twee managing partners die in 2009 via een MBO het bedrijf overnamen, met name Jordan Audenaert en Anton Loos. Meer info op www.bbc.be


ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium