ARK Communicatie wint Golden Bee Award voor eneloop expedition 2100

ARK Communicatie wint Golden Bee Award voor eneloop expedition 2100

Het internationale B2B-agentschap BBN Ltd heeft ARK Communicatie bekroond met een Golden Bee Award voor de eneloop expedition 2100. De imagocampagne voor eneloop heeft zijn sporen nagelaten in heel Europa. Vrijdag 20 oktober vierden ARK en Panasonic Energy Europe de finale in Milaan.

Een jaar nadat ARK Communicatie en Panasonic Energy Europe de eneloop expedition 2100 op gang trapten, onthaalden ze vorige week de finalisten aan de eindmeet in Milaan. De trektocht duurde in totaal 120 dagen. Met een uitgekiend opdrachtenparcours en mediaplan maakte ARK van de deelnemers echte eneloop-ambassadeurs.

Niet alleen Panasonic Energy Europe en de wedstrijddeelnemers maar ook de sponsors, milieuorganisaties en verdelers van Panasonic eneloop-batterijen stapten mee in het avontuur. Ze deelden het merkverhaal van eneloop met de pers, op sociale media, websites, radio- en tv-zenders … De campagne ging viraal nog voor de trektocht begon.

Ook in de marketingwereld ging de campagne over de tong. Op de prijsuitreiking van de BBN Golden Bees 2017 mocht ARK Communicatie de trofee in ontvangst nemen voor ‘Best Use of Creative’. B2B-agentschap BBN verkoos de eneloop expedition 2100 tot creatiefste B2B-marketingcampagne van het jaar, van concept tot uitvoering en resultaat. 

ARK bedacht de Europese expeditie voor het groene doel om het duurzame karakter van de batterijen van eneloop in de kijker te zetten: die zijn opgeladen met zonne-energie, ze kunnen tot wel 2100 keer herladen worden en gaan langer mee dan traditionele batterijen door hun hogere elektrische spanning. Hun temperatuurbestendigheid maakt ze uiterst geschikt voor trekkers en natuurfotografen.

Wedstrijdverloop & winnaars
Op 23 juni stuurden ARK Communicatie en Panasonic Energy Europe drie internationale teams op een expeditie door Europa voor een milieuorganisatie naar keuze. Onderweg werden ze beoordeeld op duurzame opdrachten en duels. Elk duo stopte in vier steden om groene energie op te wekken met de hulp van fans en toevallige voorbijgangers. Ze kregen een eigen Facebookpagina om de doelgroep te activeren en stemmen te ronselen in de vorm van reacties en likes. Recensies en verhalen van volgers kregen een eigen leven op de expeditiewebsite door de UGC-software van Sparkle. De betrokkenheid van de fanbases gaf vrijdag de doorslag.

Het koppel Litouwse Britten Romas en Simona van Team Yellow wonnen de hoofdprijs van 21000 euro voor hun groene doel: Čepkeliai-Dzūkija National/PAN Park, een Litouwse ngo die zich inzet voor het ecosysteem van het Dainava-woud. Aan Amnesty International en de Estse Student Society for Environmental Protection schonk Panasonic Energy Europe een groene cheque van 2100 euro dankzij respectievelijk de Poolse reisvrienden van Team Red en de Deense tweelingbroers van Team Purple.

Contacteer ons
Ann-Sophie Cardoen ARK Communicatie
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch B2B-marketingbureau. ARK BBN verzorgt nationale en internationaal communicatie voor klanten als Panasonic Batteries, Ceres, Atlas Copco, Tolon en Eternit; van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben Verleysen. Meer info op www.arkbbn.be.

OVER BBC

BBC is de referentie voor B2B-communicatie in België. Alles begon in 1983 met de communicatie voor Flanders Technology International, jawel in Gent. Het bedrijf groeide over de jaren uit naar een reclamebureau gespecialiseerd in B2B-communicatie waarbij strategie, creativiteit en technologie centraal staan. "Always a pleasure to work with" is het bedrijfsmoto van BBC, zowel naar de klanten toe, als naar de eigen medewerkers. BBC verzorgt de B2B-communicatie voor bedrijven als Samsung, Tempo-Team, Thermo King, Brussels Airport en DS Smith. Sinds de verhuis van Kontich naar Mechelen drie jaar geleden, groeide het bedrijf met meer dan 70% en telt het 43 specialisten. Vandaag wordt BBC geleid door twee managing partners die in 2009 via een MBO het bedrijf overnamen, met name Jordan Audenaert en Anton Loos. Meer info op www.bbc.be


ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium