BBN tweede in ranglijst van internationale b2b-marketingcommunicatiebureaus

BBN tweede in ranglijst van internationale b2b-marketingcommunicatiebureaus

Voor het eerst staat BBN op de tweede plaats in de ranglijst van internationale b2b-marketingcommunicatiebureaus van ‘B2B Marketing’. Dit is een belangrijke mijlpaal voor BBN en zijn internationale partners, die door hun vermelding in het verslag van dit jaar worden erkend als belangrijke spelers in de mondiale sector van b2b-marketing. ARK BBN is de exclusieve Belgische partner en aandeelhouder van BBN.  

In de veertiende editie van het ‘B2B Benchmarking Report’ maakt B2B Marketing de definitieve ranglijst bekend van de 95 beste b2b-marketingcommunicatiebureaus van het Verenigd Koninkrijk, net als de beste internationale bureaus in de sector, de snelst groeiende bureaus en de toonaangevende pr-agentschappen. 

Jarenlange ervaring in elke industriesector
Met meer dan 1.000 b2b-specialisten in 29 landen factureerde BBN vorig jaar wereldwijd 135 miljoen dollar – wat overeenkomt met een kleine 120 miljoen euro. Dit mooie resultaat rechtvaardigt de vermelding van het bureau in het verslag van dit jaar, dat gebaseerd is op de bruto-inkomsten.  

 “Het is geweldig om te zien dat BBN internationaal op nummer twee binnenkomt. Men zegt dat grootte ertoe doet en het is voor onze klanten zeker belangrijk dat wij de internationale mogelijkheden hebben om hun activiteiten overal te ondersteunen. Toch is onze jarenlange ervaring in zo goed als elke industriesector, versterkt door onze strategische, creatieve en technische knowhow om resultaten te boeken, nog veel belangrijker”, vertelt Clif Collier, voorzitter van BBN.  

Strategie, creativiteit en communicatie van topniveau
Ben Verleysen, CEO van ARK BBN Belgium, bevestigt: “Dit is een geweldige erkenning voor BBN. De voorbije twee jaar groeiden we ongelooflijk. Onze positie op de b2b-ranglijst is opnieuw een mooi schouderklopje voor iedereen bij BBN. Ons gezamenlijke bureau leverde strategieën, creatieve oplossingen en communicatie van topniveau aan bedrijven en organisaties over de hele wereld en hielp hen om hun groeidoelstellingen te verwezenlijken en zelfs te overtreffen. Deze mijlpaal is een bewijs van hun geloof en vertrouwen in BBN en in onze methoden, die van wereldklasse zijn.”

 Wereldwijd relevante menselijke ideeën
“Wanneer b2b-merken andere horizonten verkennen en ook elders in de wereld aan de slag gaan, hebben ze een bureau nodig met naadloze mondiale mogelijkheden. Onze mooie plek op de internationale ranglijst van B2B Marketing bewijst dat wij aan die beschrijving voldoen”, zegt Richard Parsons, algemeen directeur van BBN London. “We hebben ons internationale bedrijf uitgebouwd op basis van een heel eenvoudig idee: bedrijfsmerken moeten de mens centraal plaatsen. En menselijke ideeën moeten overal ter wereld even relevant zijn. Dat is de leidraad voor alles wat wij bij BBN doen en het helpt ons wereldwijde merken tot bij een wereldwijd publiek te brengen.”

Karen Powell van BBN Australia voegt daaraan toe: “Wij zijn erg trots dat we moedige marketeers kunnen ondersteunen als partner voor marketingcommunicatie van mondiale én regionale bedrijven in elk hoekje van de wereld.”

Ann-Sophie Cardoen Project Manager, ARK BBN
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch B2B-marketingbureau. ARK BBN verzorgt nationale en internationaal communicatie voor klanten als Panasonic Batteries, Ceres, Atlas Copco, Tolon en Eternit; van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben Verleysen. Meer info op www.arkbbn.be.

OVER BBC

BBC is de referentie voor B2B-communicatie in België. Alles begon in 1983 met de communicatie voor Flanders Technology International, jawel in Gent. Het bedrijf groeide over de jaren uit naar een reclamebureau gespecialiseerd in B2B-communicatie waarbij strategie, creativiteit en technologie centraal staan. "Always a pleasure to work with" is het bedrijfsmoto van BBC, zowel naar de klanten toe, als naar de eigen medewerkers. BBC verzorgt de B2B-communicatie voor bedrijven als Samsung, Tempo-Team, Thermo King, Brussels Airport en DS Smith. Sinds de verhuis van Kontich naar Mechelen drie jaar geleden, groeide het bedrijf met meer dan 70% en telt het 43 specialisten. Vandaag wordt BBC geleid door twee managing partners die in 2009 via een MBO het bedrijf overnamen, met name Jordan Audenaert en Anton Loos. Meer info op www.bbc.be


ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium