CAIROX bespaart energie met nieuwe warmteterugwinningsunit

CAIROX bespaart energie met nieuwe warmteterugwinningsunit

Internationaal HVAC-expert (Heating, Ventilation and Air Conditioning) SIG Air Handling breidt haar productgamma uit met CAIROX Ukunda, een gedecentraliseerd warmteterugwinningsapparaat of decentralized Heat Recovery Unit (HRU). Dit gekwalificeerde CAIROX-product beantwoordt aan de hoge eisen van zowel consumenten als installateurs om snel en gemakkelijk warmte terug te winnen en zo energie te besparen. Ideaal voor onder meer scholen, kantoren en bedrijfshallen waarbij CAIROX Ukunda ook deel kan uitmaken van een energiebesparende en luchtzuiverende totaaloplossing. 

CAIROX – een samentrekking van care (zorg), air (lucht) en oxygen (zuurstof) – is het eigen productlabel waarmee SIG Air Handling systemen op de markt brengt voor luchtverbetering, -verspreiding en -verplaatsing. Met CAIROX Ukunda HRU investeert het bedrijf verder in een optimale binnenluchtkwaliteit, gekoppeld aan de nodige energiebesparing. Dit innovatief ontworpen warmteterugwinningsapparaat wordt geïnstalleerd aan het plafond, waar het de warmte van ‘gebruikte’ binnenlucht recupereert om instromende buitenlucht te verwarmen. Daarnaast is de Ukunda standaard uitgerust met een passive infrared (PIR)- en CO2-sensor, waardoor hij zijn ventilatieniveau automatisch afstemt op het aantal aanwezige personen en hun activiteiten. Deze slimme technologie garandeert dus continu een optimaal binnenklimaat, wat zich ook vertaalt in een minimaal energieverbruik.

De Heat Recovery Units onderscheiden zich dankzij hun snelle, eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier van installeren, onderhouden en bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten (40-70-120) met een debiet tot 1.200 m3/u. Daarnaast bieden ze heel wat functionaliteiten zoals een handige touchscreen-besturing, een eenvoudig plug & play-systeem voor accessoires en een intelligente internetconnectie. Alle units voldoen bovendien aan het strengste niveau (level 1) van de Dust Quantity Rating (DQR), een bedrijfseigen op ISO-normen gebaseerd hygiënelabel. Een gedecentraliseerde warmteterugwinningsunit kan ook deel uitmaken van een efficiënte totaaloplossing die verschillende expertises combineert tot een gezond binnenklimaat: energie, lucht, temperatuur, licht en geluid. In haar Healthy Learning-brochure presenteert SIG Air Handling kant-en-klare totaaloplossingen voor scholen om zo efficiënt en zuinig mogelijk te ventileren en klimatiseren, zodat er meer zuurstof en minder vervuiling circuleert in klaslokalen en andere ruimtes; en zodat de Indoor Air Quality (IAQ) het beste niveau bereikt.

CAIROX springt deze maand ook in het oog als sponsor van het Belgische herenvolleybalteam Red Dragons in de Golden European League. Naast sport, steunt SIG Air Handling ook sociale verenigingen met gelijkaardige waarden zoals EFA, de Europese federatie van patiënten die lijden aan longziekten of allergieën.

 

Over SIG Air Handling
SIG Air Handling is een toonaangevende leverancier van producten en systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (Heating, Ventilation and Air Conditioning – HVAC). Het bedrijf is actief in 12 landen in Europa en heeft 100 distributie-outlets. SIG Air Handling biedt haar klanten een optimale service op het vlak van distributie. Verder blijft de groep focussen op integraal advies en projectoplossingen voor ventilatie in de bouwwereld. De onderneming staat voor de hoogste productkwaliteit, een uitstekende logistiek, technische expertise en een klantgerichte, probleemoplossende aanpak. SIG Air Handling heeft een pan-Europees team, gevestigd in Zaventem. De omzet bedraagt ca. 265 miljoen euro en er werkt een duizendtal mensen.

Over SIG plc
SIG plc of Sheffield Insulation Group, opgericht in 1957, is de Europese leider op het gebied van gespecialiseerde oplossingen voor de bouwindustrie. De groep heeft een sterke positie in de vier hoofdproductgroepen Exteriors, Interiors, Insulation en Air Handling. SIG plc commercialiseert en verdeelt haar producten en services vanuit 700 distributie-outlets verspreid over 15 landen in Europa en het Midden-Oosten. SIG plc is een FTSE 250-bedrijf en staat genoteerd op de Londense beurs. De jaarlijkse omzet bedraagt 2,9 miljard euro en het bedrijf heeft ongeveer 10.000 werknemers in dienst.

Contacteer ons
Julie Post Project Manager, ARK BBN
Bert Van Buggenhout Marketing Manager, SIG Air Handling
Julie Post Project Manager, ARK BBN
Bert Van Buggenhout Marketing Manager, SIG Air Handling
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch b2b-marketingbureau én de exclusieve Belgische partner van BBN International – the world’s B2B agency. Met 43 BBN-kantoren en meer dan 1.100 specialisten in 29 landen vormen we samen de grootste verzameling b2b-experts ter wereld. Je schakelt ARK BBN in voor al jouw communicatie, zowel nationaal als internationaal: van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Meer info op www.arkbbn.be.

ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium