CAIROX drukt energieverbruik met nieuwe reeks luchtgordijnen

CAIROX drukt energieverbruik met nieuwe reeks luchtgordijnen

De internationale HVAC-expert SIG Air Handling heeft zijn CAIROX-gamma uitgebreid met maar liefst vijf nieuwe luchtgordijnen. De ‘Solano Air Curtains’ zijn ontwikkeld om het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur op te vangen en zo energie te besparen. De luchtsystemen worden vooral gebruikt in sporthallen, winkels, winkelcentra en in horecazaken.

CAIROX is een productlabel van SIG Air Handling met systemen voor luchtverbetering, -verplaatsing en -verspreiding. De merknaam is een samentrekking van ‘care’ (zorg), ‘air’ (lucht) en ‘oxygen’ (zuurstof). Daarin weerklinkt ook meteen de missie van de internationale HVAC-speler: een gezond binnenklimaat toegankelijk maken voor iedereen.

Met de Solano Air Curtains zet het bedrijf in op een optimale temperatuurbeheersing en energiebesparing. De luchtgordijnen worden geïnstalleerd aan buitendeuren om de warmte binnen te houden en de kilte buiten (en vice versa): door een continue luchtstroming wordt temperatuurverlies verhinderd en blijft de binnentemperatuur constant. Zo moeten verwarmingssystemen minder snel worden ingeschakeld en wordt ook de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt.

De luchtgordijnen zijn beschikbaar in verschillende types voor uiteenlopende toepassingen: met een strak design, handige installatiehaken, een afstandsbediening of in een industriële uitvoering voor grote, veelbezochte ruimtes zoals warenhuizen. De systemen kunnen ook optisch weggewerkt worden met een vals plafond.

Eind augustus stond CAIROX in de kijker als sportsponsor voor het Belgische herenvolleybalteam ‘Red Dragons’ tijdens het Europese Kampioenschap in Polen (vierde plaats). Om zijn missie kracht bij te zetten, steunt SIG Air Handling sportinitiatieven en de gelijkgestemde organisaties EVIA – de Europese vereniging van de ventilatie-industrie – en EFA, de Europese federatie van patiënten die lijden aan longziekten of allergieën.

 

Over SIG Air Handling
SIG Air Handling is een toonaangevende leverancier van producten en systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (Heating, Ventilation and Air Conditioning – HVAC). Het bedrijf is actief in 12 landen in Europa en heeft 100 distributie-outlets. SIG Air Handling biedt haar klanten een optimale service op het vlak van distributie. Verder blijft de groep focussen op integraal advies en projectoplossingen voor ventilatie in de bouwwereld. De onderneming staat voor de hoogste productkwaliteit, een uitstekende logistiek, technische expertise en een klantgerichte, probleemoplossende aanpak. SIG Air Handling heeft een pan-Europees team, gevestigd in Zaventem. De omzet bedraagt ca. 250 miljoen euro en er werkt een duizendtal mensen.

Over SIG plc
SIG plc of Sheffield Insulation Group, opgericht in 1957, is de Europese leider op het gebied van gespecialiseerde oplossingen voor de bouwindustrie. De groep heeft een sterke positie in de vier hoofdproductgroepen Exteriors, Interiors, Insulation en Air Handling. SIG plc commercialiseert en verdeelt haar producten en services vanuit 700 distributie-outlets verspreid over 15 landen in Europa en het Midden-Oosten. SIG plc is een FTSE 250-bedrijf en staat genoteerd op de Londense beurs. De jaarlijkse omzet bedraagt 3,2 miljard euro en het bedrijf heeft ongeveer 10.000 werknemers in dienst.

 

Contacteer ons
Joke Willemsen ARK Communication
Bert Van Buggenhout Marketing Manager, SIG Air Handling
Joke Willemsen ARK Communication
Bert Van Buggenhout Marketing Manager, SIG Air Handling
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch b2b-marketingbureau én de exclusieve Belgische partner van BBN International – the world’s B2B agency. Met 43 BBN-kantoren en meer dan 1.100 specialisten in 29 landen vormen we samen de grootste verzameling b2b-experts ter wereld. Je schakelt ARK BBN in voor al jouw communicatie, zowel nationaal als internationaal: van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Meer info op www.arkbbn.be.

ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium