Dé B2B-bureaus worden hét B2B-bureau

Dé B2B-bureaus worden hét B2B-bureau

Rupelmonde – Mechelen, 15 oktober 2019 - BBC uit Mechelen en ARK BBN uit Rupelmonde gaan hun krachten bundelen. Beide bureaus zijn gekend voor hun nationale en internationale B2B-expertise. De samenwerking wordt bezegeld met een gloednieuw bureau in Gent.

Logische samenwerking

De samenwerking, of samensmelting eigenlijk, stond bijna in de sterren geschreven. Beide communicatie-bureaus hebben een complementaire klantenportefeuille en streven ernaar om hun klanten sterker te maken via heldere en creatieve B2B-communicatie. Daarnaast is er een toenemende vraag naar specialisten op het vlak van B2B-merkenstrategie en van de nieuwste marketingtechnieken. En ook daar is het nieuwe geheel groter dan de som van de delen. Beide bureaus vullen elkaar aan en versterken de bestaande expertises.

Vanuit Mechelen én Gent

BBC en ARK starten een gloednieuw BBC-kantoor in Gent. Het team van Rupelmonde verhuist daartoe begin januari naar de Koningin Astridlaan in Gent vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. 

“In Gent vinden we het talent dat we nodig hebben.” zegt Ben Verleysen, de oprichter en zaakvoerder van ARK die het kantoor in Gent zal leiden. “Vele specialisten in spe studeren hier af. Gent is ook de stad van de start-ups in onze domeinen. Samenwerking met deze jonge bedrijven maar ook met gevestigde waarden zoals Showpad wordt nog makkelijker.”

Het kantoor ligt op 150m van het station. Dit om het de medewerkers makkelijk te maken om zonder wagen naar het werk te komen. Ook de verbinding tussen de twee kantoren is zo heel kort. Op 49 minuten ben je met de trein vanuit Mechelen in Gent.

50 % internationaal

Dankzij de samenwerking gaat BBC het nieuwe jaar in met 55 collega’s die zowel nationale campagnes als internationale campagnes ontwikkelen. Nieuwe communicatietechnieken en –tools zoals Hubspot en Showpad maken vandaag al de B2B-communicatie nog efficiënter en persoonlijker. Het E3-netwerk dat 28 B2B-bureaus telt wereldwijd, en waar BBC al sinds 1999 België in vertegenwoordigt, wordt bij internationale campagnes volop ingezet. Die maken zo'n 50% van het werk van BBC uit. 

Focus puur B2B

Jordan Audenaert en Ben Verleysen blijven/worden respectievelijk managing partner van BBC Mechelen en BBC Gent. Anton Loos wordt overkoepelend managing director. De focus is en blijft B2B. B2B-communicatie is al langer dan vandaag een complexe verstrengeling van offline en online kanalen waarin de doelgroepen op een zo persoonlijk en relevant mogelijke manier geïnformeerd en geënthousiasmeerd worden. Teamwork tussen creatieven, planners, developers en analysten is cruciaal om krachtige communicatie te maken. Dat kan alleen als de specialisten ook nauw met elkaar samen werken. Samenwerken om sterker te worden. Niet om groter te worden, maar om de meest efficiënte en inspirerende B2B-communicatie voor hun klanten te kunnen maken. “Dat is en blijft onze voornaamste ambitie!”, klinkt het unisono.

Story image
Story image
Story image
Persbericht_NL.docx 66 KB Persbericht_NL.pdf 67 KB

 

Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch B2B-marketingbureau. ARK BBN verzorgt nationale en internationaal communicatie voor klanten als Panasonic Batteries, Ceres, Atlas Copco, Tolon en Eternit; van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben Verleysen. Meer info op www.arkbbn.be.

OVER BBC

BBC is de referentie voor B2B-communicatie in België. Alles begon in 1983 met de communicatie voor Flanders Technology International, jawel in Gent. Het bedrijf groeide over de jaren uit naar een reclamebureau gespecialiseerd in B2B-communicatie waarbij strategie, creativiteit en technologie centraal staan. "Always a pleasure to work with" is het bedrijfsmoto van BBC, zowel naar de klanten toe, als naar de eigen medewerkers. BBC verzorgt de B2B-communicatie voor bedrijven als Samsung, Tempo-Team, Thermo King, Brussels Airport en DS Smith. Sinds de verhuis van Kontich naar Mechelen drie jaar geleden, groeide het bedrijf met meer dan 70% en telt het 43 specialisten. Vandaag wordt BBC geleid door twee managing partners die in 2009 via een MBO het bedrijf overnamen, met name Jordan Audenaert en Anton Loos. Meer info op www.bbc.be


ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium