eneloop ambassadors’ tour brengt 10726 euro op voor het goede doel

eneloop ambassadors’ tour brengt 10726 euro op voor het goede doel

Na een avontuurlijke reis door Europa en een spannende online wedstrijd is eindelijk de winnaar van de eneloop ambassadors’ tour bekend. Het Lets team Young Folks heeft deze milieubewuste wedstrijd gewonnen. Samen met de elf andere teams haalden ze 5363 euro op voor de goede doelen Aktionsgemeinschaft Artenschutz en Cheetah Conservation Fund. eneloop, de organisator van de wedstrijd, verraste de deelnemers en goede doelen achteraf door dat bedrag te verdubbelen tot 10726 euro. De winnaars Alice en Daniel werden extra beloond voor hun prestatie met een reisvoucher ter waarde van 2500 euro. Op 29 september vond in Berlijn de prijsuitreiking plaats, waarop ook het ingezamelde geld werd overhandigd.

De finale van de eneloop ambassadors’ tour begon op 18 september 2018 en eindigde op 25 september. De twaalf deelnemende teams hadden een week de tijd om een boeiend filmpje te maken over hun reis en hun doelen. Het filmpje met de meeste stemmen haalde de hoofdprijs binnen: een reisvoucher ter waarde van 2500 euro. Die eer ging naar team Young Folks. Tijdens de wedstrijd zamelden ze samen met de elf andere teams (Tortelli, Sustainably Sassy, Asapguys, Sail4sustainability, Woanders, Backpack Gals, Kosen Rufu, Polishing the World, Omait, Young Folks, Lost in Compass en Han Duo) 5363 euro in. Als verrassing verdubbelde eneloop, een toonaangevend merk van herlaadbare batterijen, die donatie achteraf tot 10726 euro.

Ceremonie in Berlijn
Op zaterdag 29 september overhandigde eneloop de prijs en het geld officieel aan de winnaars en goede doelen. De ceremonie vond plaats in MediaMarkt in Gropiusstadt (Berlijn). Die dag kregen shoppers ook mooie kortingen op eneloop-batterijen en -opladers in de winkel.

Wedstrijd voor het goede doel
De eneloop ambassadors’ tour is een initiatief van eneloop, een bekend merk van herlaadbare batterijen. Het merk riep de wedstrijd in het leven om de aandacht te vestigen op het welzijn van onze planeet en haar bewoners. Twaalf teams zetten hun beste beentje voor. Tijdens de wedstrijd hadden ze allemaal hetzelfde doel: tot 21.000 euro inzamelen voor de goede doelen ‘Aktionsgemeinschaft Artenschutz (Action Campaign for Endangered Species)’ en ‘Cheetah Conservation Fund’. Voor iedere volger die ze op hun gedeelde Facebookpagina kregen, schonk eneloop een euro aan deze goede doelen. Achteraf verdubbelde het merk het totale bedrag.

Ecologisch verantwoorde reis door Europa
Op 22 juni 2018 werd het startschot van de eneloop ambassadors’ tour gegeven. Tijdens het eerste deel reisden de twaalf duo's dwars door Europa. Elk team kreeg een week de tijd om drie opdrachten te volbrengen en moest zich daarvoor zo milieuvriendelijk mogelijk verplaatsen. Zodra een team op de overeengekomen plaats was aangekomen, gaf het de stok in de vorm van een eneloop-batterij door aan het volgende team. De finale speelde zich online af, op de officiële campagnewebsite.

Beperkte editie batterijen
Om de wedstrijd extra onder de aandacht te brengen, bracht eneloop een beperkte editie AA- en AAA-batterijen op de markt: de 'eneloop tones botanic'. Deze batterijen waren zowel online als in de Europese winkelpunten verkrijgbaar, en schitterden in hun door de natuur geïnspireerde kleuren. Klanten die de eneloop ambassadors’ tour steunden, werden beloond met extra kortingen, promoties en wedstrijden.

Meer informatie over de deelnemers, routes en goede doelen staat te lezen op eneloopambassadorstour.eu.

Julie Post Project Manager, ARK Communication
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch B2B-marketingbureau. ARK BBN verzorgt nationale en internationaal communicatie voor klanten als Panasonic Batteries, Ceres, Atlas Copco, Tolon en Eternit; van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben Verleysen. Meer info op www.arkbbn.be.

OVER BBC

BBC is de referentie voor B2B-communicatie in België. Alles begon in 1983 met de communicatie voor Flanders Technology International, jawel in Gent. Het bedrijf groeide over de jaren uit naar een reclamebureau gespecialiseerd in B2B-communicatie waarbij strategie, creativiteit en technologie centraal staan. "Always a pleasure to work with" is het bedrijfsmoto van BBC, zowel naar de klanten toe, als naar de eigen medewerkers. BBC verzorgt de B2B-communicatie voor bedrijven als Samsung, Tempo-Team, Thermo King, Brussels Airport en DS Smith. Sinds de verhuis van Kontich naar Mechelen drie jaar geleden, groeide het bedrijf met meer dan 70% en telt het 43 specialisten. Vandaag wordt BBC geleid door twee managing partners die in 2009 via een MBO het bedrijf overnamen, met name Jordan Audenaert en Anton Loos. Meer info op www.bbc.be


ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium