eneloop hijst de zeilen voor ambassadors’ tour

eneloop hijst de zeilen voor ambassadors’ tour

Vrijdag 22 juni laat batterijenmerk eneloop haar eerste ambassadeurs te water in de eneloop ambassadors’ tour. Tijdens die ecologische estafettetocht reizen twaalf internationale duo’s om beurten een week door Europa voor een groen doel: Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA). De paginalikes die ze onderweg verzamelen zijn bij afloop tot wel 21.000 euro waard voor bedreigde dier- en plantensoorten overal ter wereld. eneloop zet de groene campagne kracht bij met een beperkte oplage van batterijen in botanische tinten.

De eneloop ambassadors’ tour start vrijdag in Gdansk (Polen) met de twee Estse zeilcoaches van team ‘Sail4Sustainability’. De bevriende avonturiers zeilen via de Baltische Zee naar Tallinn (Estland), waar ze de fakkel – niet toevallig een eneloop-batterij – doorgeven aan het volgende team. De tocht loopt in totaal door twaalf Europese landen voordat organisator eneloop de teller stopt in Berlijn.

12 teams, 1 groen doel
Tussen 22 juni en 14 september lenen 24 internationale merkambassadeurs hun lijf en leden aan de groene campagne van eneloop ten voordele van het milieu. Voor elke like op de Facebookpagina van de ambassadors’ tour doneert eneloop één euro aan Aktionsgemeinschaft Artenschutz, een Duitse organisatie die zich inzet voor het behoud van fauna en flora wereldwijd. eneloop belooft zo tot wel 21.000 euro te schenken aan de planeet.

3 opdrachten, 1 teamprijs
Elk team moet tijdens de tocht aan drie voorwaarden voldoen om kans te maken op de hoofdprijs: ze moeten hun voetafdruk zoveel mogelijk beperken, drie opdrachten tot een goed einde brengen en de Facebookpagina van de campagne dagelijks promoten met berichten, foto’s van voorbijgangers en een 360°-filmpje van hun avontuur. De teams die daarin slagen, worden op dinsdag 18 september uitgenodigd voor de online finale, waarbij het publiek het beste verhaal kiest. Het duo met de meeste stemmen wint een ticket voor het persevenement in Berlijn en een vervolgavontuur voor twee.

Speciale editie ‘tones botanic’
Om meer groen te halen naar de steden brengt eneloop bovendien een speciale editie uit van AA- en AAA-batterijen in botanische tinten. De ‘eneloop tones botanic’-batterijen zijn zowel online verkrijgbaar als in de Europese winkelpunten, in beperkte oplage. Fans van de eneloop ambassadors’ tour worden extra verwend met kortingen, promoties en wedstrijden via de Facebookpagina en in de winkels.

Steek ook de planeet een handje toe op www.facebook.com/eneloopambassadorstour en volg de race op de voet via eneloopambassadorstour.eu.

Over Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA)
Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA) e.V. zet zich al sinds 1986 in voor het behoud van bedreigde dier- en plantensoorten. AGA engageert zich internationaal om de natuur te beschermen en te behouden, om meer aandacht te vragen voor het milieu en om de vernietiging van dieren, planten en de bestaansmiddelen van mensen te voorkomen. Daarvoor werkt de organisatie onder meer samen met het Cheetah Conservation Fund (CCF), dat de jachtluipaarden wil redden. https://www.aga-artenschutz.de

Contacteer ons
Julie Post Project Manager, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Julie Post Project Manager, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch B2B-marketingbureau. ARK BBN verzorgt nationale en internationaal communicatie voor klanten als Panasonic Batteries, Ceres, Atlas Copco, Tolon en Eternit; van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben Verleysen. Meer info op www.arkbbn.be.

OVER BBC

BBC is de referentie voor B2B-communicatie in België. Alles begon in 1983 met de communicatie voor Flanders Technology International, jawel in Gent. Het bedrijf groeide over de jaren uit naar een reclamebureau gespecialiseerd in B2B-communicatie waarbij strategie, creativiteit en technologie centraal staan. "Always a pleasure to work with" is het bedrijfsmoto van BBC, zowel naar de klanten toe, als naar de eigen medewerkers. BBC verzorgt de B2B-communicatie voor bedrijven als Samsung, Tempo-Team, Thermo King, Brussels Airport en DS Smith. Sinds de verhuis van Kontich naar Mechelen drie jaar geleden, groeide het bedrijf met meer dan 70% en telt het 43 specialisten. Vandaag wordt BBC geleid door twee managing partners die in 2009 via een MBO het bedrijf overnamen, met name Jordan Audenaert en Anton Loos. Meer info op www.bbc.be


ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium