eneloop steunt bedreigde diersoorten met de ambassadors' tour

eneloop steunt bedreigde diersoorten met de ambassadors' tour

eneloop heeft bekendgemaakt welk goed doel de cheque van maximaal €21.000 in ontvangst mag nemen tijdens de eneloop ambassadors' tour: Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA). Deze Duitse organisatie zet zich in voor het behoud en de bescherming van bedreigde dier- en plantensoorten. Ze heeft aangekondigd het geld te gaan gebruiken om de met uitsterven bedreigde jachtluipaard te beschermen, in samenwerking met het Cheetah Conservation Fund (CCF). Maar liefst 462 avontuurlijke duo's schreven zich in voor de groene aflossingsrace. De ambassadeurs worden eind mei geselecteerd.

Na het gigantische succes van de eneloop expedition 2100 organiseert Panasonic een nieuwe wedstrijd om duurzaamheid te promoten door middel van zijn milieuvriendelijke eneloop gamma. Twaalf teams worden geselecteerd, die als ambassadeurs van eneloop door Europa zullen reizen. Op die manier hopen ze de volgende generatie te inspireren. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar de Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA), die nauw samenwerkt met het Cheetah Conservation Fund (CCF) om meer aandacht voor het milieu te vragen en internationale projecten ter bescherming van luipaarden te steunen.

Tijdens de eneloop ambassadors' tour zullen twaalf duo's in twaalf weken maar liefst dertien plaatsen bezoeken. Daarna wordt de strijd om de eerste prijs online beslecht. Ze moeten i) door Europa reizen met een eneloop batterij en daarbij enkel 'groene' methoden gebruiken, ii) drie uitdagingen tot een goed einde brengen en iii) likes verzamelen op de Facebook-pagina van de eneloop ambassadors' tour.

Alleen de teams die de uitdagingen voltooien, mogen een filmpje uploaden op de eneloop website en deelnemen aan de grote finale. De ambassadeurs met de meeste stemmen winnen een reis voor twee en een ticket voor een exclusief event in Berlijn, waar ze in naam van eneloop een cheque van maximaal € 21.000 zullen overhandigen aan AGA. Het exacte bedrag hangt af van het aantal likes (1 like = 1 euro) op de Facebook-pagina van de eneloop ambassadors' tour op het moment dat het twaalfde en laatste team de finish bereikt op 14 september.

Wilt u de wilde dieren ook een handje helpen?
Like dan gewoon de Facebook-pagina van de eneloop ambassadors' tour. Meer informatie over de groene aflossingsrace vindt u op eneloopambassadorstour.eu.

Over Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA)
Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA) e.V. (campagne voor bedreigde dier- en plantensoorten) zet zich al sinds 1986 in voor het behoud van (de habitats van) bedreigde dier- en plantensoorten. AGA engageert zich internationaal om de natuur te beschermen en behouden, om meer aandacht voor het milieu te vragen en om de vernietiging van dieren, planten en de bestaansmiddelen van mensen te voorkomen. Daarvoor werkt de organisatie onder meer samen met het Cheetah Conservation Fund (CCF), dat de jachtluipaarden wil redden. https://www.aga-artenschutz.de

Contacteer ons
Julie Post Project Manager, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Julie Post Project Manager, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch B2B-marketingbureau. ARK BBN verzorgt nationale en internationaal communicatie voor klanten als Panasonic Batteries, Ceres, Atlas Copco, Tolon en Eternit; van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben Verleysen. Meer info op www.arkbbn.be.

OVER BBC

BBC is de referentie voor B2B-communicatie in België. Alles begon in 1983 met de communicatie voor Flanders Technology International, jawel in Gent. Het bedrijf groeide over de jaren uit naar een reclamebureau gespecialiseerd in B2B-communicatie waarbij strategie, creativiteit en technologie centraal staan. "Always a pleasure to work with" is het bedrijfsmoto van BBC, zowel naar de klanten toe, als naar de eigen medewerkers. BBC verzorgt de B2B-communicatie voor bedrijven als Samsung, Tempo-Team, Thermo King, Brussels Airport en DS Smith. Sinds de verhuis van Kontich naar Mechelen drie jaar geleden, groeide het bedrijf met meer dan 70% en telt het 43 specialisten. Vandaag wordt BBC geleid door twee managing partners die in 2009 via een MBO het bedrijf overnamen, met name Jordan Audenaert en Anton Loos. Meer info op www.bbc.be


ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium