Nieuwe Panasonic-app vindt batterijen in het winkelrek

Nieuwe Panasonic-app vindt batterijen in het winkelrek

In een wereld vol moderne electronica is het niet altijd evident om de juiste batterijen te vinden voor een bepaald toestel. Daarom lanceert Panasonic Energy Europe de Panasonic Battery App: een handige mobiele app dat winkelen voor batterijen sneller en makkelijker maakt. 

Panasonic biedt batterijen aan in alle vormen en maten. Het alkalinegamma alleen al bestaat in 4 verschillende edities: EVOLTA, Pro Power, Everyday Power en Alkaline Power – elk met andere eigenschappen. Omdat de keuze voor een batterij afhangt van de hoeveelheid energie een toestel nodig heeft, wil het batterijenmerk consumenten begeleiden bij hun aankoop door ze op de verschillen te duiden. Hoewel de app is ontworpen om de zoektocht naar batterijen te vergemakkelijken, zit er ook een leuk stukje entertainment bij. De toepassing bevat de volgende drie functies:

1. Vind de juiste batterijen dankzij ‘Find my battery’

Met de ‘Find my Battery’-functie ontdek je welke batterij je nodig hebt voor een bepaald toestel. Zodra je een apparaat hebt gekozen uit de lijst iconen en hebt aangegeven welk formaat erin past, toont de app je de meest geschikte Panasonic-batterijen. Kies ‘other appliances’ als je apparaat niet thuishoort in de andere categorieën. Met een extra woordje uitleg zorgt de app ervoor dat je voortaan precies weet welke batterij je zoekt.

2. Kies ‘Augmented Reality’ voor foto’s met een extra dimensie

Naast de bovenvermelde basisfuncties kreeg de app een derde, speelse toepassing. Met de ‘Augmented Reality’-functie tover je een extra dimensie op je smartphone-scherm; het thema verandert mee met de promoties van het batterijenmerk. Naar aanleiding van de co-branding met de nieuwe ‘Spider-Man: Homecoming’-film verschijnt er bij de lancering van de app een 3D-Spider-Man in het camerabeeld. Nog tot 31 december 2017 loopt er een Europese wedstrijd om – als een echte Spider-Man – zoveel mogelijk mensen te vangen in een (digitaal) web. De deelnemer met het grootste web wint een citytrip voor twee naar New York.

De batterijen-app van Panasonic is beschikbaar in de Google Play Store en App Store vanaf 26 oktober.

 

OVER PANASONIC ENERGY EUROPE
Panasonic Energy Europe met hoofdzetel in Zellik, bij Brussel (België), maakt deel uit van Panasonic Corporation, een vooraanstaande aanbieder van elektrische en elektronische apparaten. Dankzij de ruime en jarenlange ervaring van Panasonic in consumentenelektronica is Panasonic uitgegroeid tot de grootste producent van batterijen in Europa. Er zijn productie-eenheden in Tessenderlo (België) en Gniezo (Polen). Panasonic Energy Europe levert “mobiele” energie in meer dan 30 Europese landen. Het brede productassortiment bestaat uit herlaadbare batterijen, laders, zink-koolstof batterijen, alkaline batterijen en speciale batterijen (zoals hoorbatterijen, photo lithium, lithium knoopcellen, micro-alkaline, zilveroxide). Meer informatie vind je op www.panasonic-batteries.com.

OVER PANASONIC
Panasonic Corporation is wereldwijd één van de belangrijkste ontwikkelaars en producenten van elektronische producten voor privaat, zakelijk en industrieel gebruik. Het in Osaka (Japan) gevestigde concern behaalde op 31 maart 2015 een nettoresultaat van 57,28 miljard euro. Panasonic streeft naar het realiseren van een beter leven en een betere wereld, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de maatschappij en bijdraagt tot het geluk van alle mensen op de wereld. Meer informatie over het bedrijf en de Panasonic merken op www.panasonic.net.

Contacteer ons
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over ARK BBN

ARK BBN is een strategisch B2B-marketingbureau. ARK BBN verzorgt nationale en internationaal communicatie voor klanten als Panasonic Batteries, Ceres, Atlas Copco, Tolon en Eternit; van strategisch marketingadvies, concept en design tot digitale integratie, (social) content en public relations. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben Verleysen. Meer info op www.arkbbn.be.

OVER BBC

BBC is de referentie voor B2B-communicatie in België. Alles begon in 1983 met de communicatie voor Flanders Technology International, jawel in Gent. Het bedrijf groeide over de jaren uit naar een reclamebureau gespecialiseerd in B2B-communicatie waarbij strategie, creativiteit en technologie centraal staan. "Always a pleasure to work with" is het bedrijfsmoto van BBC, zowel naar de klanten toe, als naar de eigen medewerkers. BBC verzorgt de B2B-communicatie voor bedrijven als Samsung, Tempo-Team, Thermo King, Brussels Airport en DS Smith. Sinds de verhuis van Kontich naar Mechelen drie jaar geleden, groeide het bedrijf met meer dan 70% en telt het 43 specialisten. Vandaag wordt BBC geleid door twee managing partners die in 2009 via een MBO het bedrijf overnamen, met name Jordan Audenaert en Anton Loos. Meer info op www.bbc.be


ARK BBN
Gelaagstraat 53a
9150 Rupelmonde
Belgium